//Κοινωνική αναστάτωση και στο ….Κοινωνικό Παντοπωλείο

Κοινωνική αναστάτωση και στο ….Κοινωνικό Παντοπωλείο

“Κατακλυσμός” ερωτήσεων και Καταγγελιών από Δημότες της Ναυπακτίας με θέμα τις πέντε (5) θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο …


Συγκεκριμένα ρωτούν να πληροφορηθούν αν ισχύει η σχετική εξαγγελία του Προέδρου και Αντιδημάρχου κ. Γ. Σιαμαντά στη Συνέντευξη Τύπου της περασμένης Δευτέρας του Δημάρχου….


Οι ενδιαφερόμενοι μας ρωτούν “εάν απάντησε ο κ. Σιαμαντάς στη σχετική ανάρτησή μας” και “που πρέπει να απευθυνθούν αφού η πρόσληψη θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ” , “Τι περιθώρια υπάρχουν”, “Εάν πρέπει να είναι Δημότες Ναυπακτίας”, “Τι προσόντα θα πρέπει να έχει κάθε ειδικότητα” και άλλα διάφορα!

Φυσικά εμείς, τους παραπέμπουμε για τις πληροφορίες στον Δήμο και στο κ. Σιαμαντά, αφού μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχουμε καμία επίσημη απάντησή του….

Πέραν αυτού όμως,  υπάρχουν και επώνυμες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ αλλά και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για το θέμα:

Όλες οι πληροφορίες μας συγκλίνουν στο ότι οι 5 θέσεις είχαν καλυφθεί ΠΡΙΝ τη συνέντευξη Τύπου και μάλιστα ότι οι προσληφθέντες  είχαν ήδη αναλάβει εργασία!

Το που αποσκοπούσε η εξαγγελία του κ. Σιαμαντά ότι θα γίνει πρόσληψη 5 ατόμων  και μάλιστα μέσω ΑΣΕΠ, δεν το γνωρίζουμε….

Θα θέλαμε κάποτε να το μάθουμε και μαζί μας οι Αναγνώστες μας! Να μάθουμε την αλήθεια!

Γεγονός επίσης είναι σύμφωνα με τις Καταγγελίες ότι έχει ξεκινήσει “ένας πόλεμος” στους νεοεργαζόμενους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από τους ¨ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ” που ήταν πριν στις θέσεις αυτές!

“Εμείς δεν διώξαμε κανέναν και καμία από τους Εθελοντές…  Βρήκαμε μια δουλειά και τίποτε παραπάνω… Είμαστε φτωχοί άνθρωποι, οικογενειάρχες… Άνεργοι… ” μας είπανε και ένας το πήγε και παραπέρα, μάλλον συγγενής : “Τι είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο; Κλειστό επάγγελμα; Για να μην θέλουν το προσωπικό αυτό μέσα στα πόδια τους;…   Οι Εθελοντές είναι να συνδράμουν και όχι να…  κατευθύνουν τους εργαζόμενους!..  Εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο…  ίσως επιλήψιμο!.. Πολλά λέγονται!..”!.. και συνεχίζει ο άμεσα Καταγγέλλων: “Κάτι θα πρέπει να υπάρχει….   Για να φτάσουν μέχρι το υπουργείο για να ακυρώσουν την πρόσληψή μας; Θα μαθευτεί όμως… Που θα πάει… Τίποτα δεν μένει κρυφό…”!…

Φυσικά και εμείς θα μάθουμε…  Όχι γιατί θα γίνουμε υπερασπιστές πέντε εργαζόμενων που θέλουν να τους απολύσουν αλλά για να δούμε τι συμβαίνει γενικά σε αυτό το θέμα των Κοινωνικών “δομών” του Δήμου Ναυπακτίας! Η πορεία της όλης υπόθεσης έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά που απαιτούν απαντήσεις, αν όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο, τουλάχιστον στην Κοινωνία!
Πρώτον και κυριότερο είναι η “κοινωνική αναστάτωση” που, όπως προαναφέραμε, δημιουργήθηκε με την πρόσληψη των 5..
Δεν μπορεί σε μια Συνέντευξη Τύπου να λέγεται ψευδώς ότι “θα δημιουργήσουμε πέντε θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ για να μειώσουμε την ανεργία στον τόπο” και από την άλλη αυτοί οι 5 να έχουν προσληφθεί, άγνωστο πως!

Δεν μπορεί ο κάθε Αιρετός να δημιουργεί εντυπώσεις και ελπίδες σε φτωχούς-άνεργους συμπολίτες μας τη στιγμή που γνωρίζει ότι αυτές οι θέσεις έχουν καταληφθεί!.. 

Δεν μπορεί μία Δημοτική Υπηρεσία να δημιουργεί με τη στάση της και τα “εν κρυπώ” της, έριδες και μίση μεταξύ των δημοτών…   Ούτε μπορεί να ανέχεται να εκβιάζεται από τους Εθελοντές για τους οποίους είπαμε ποια είναι η θέση τους…

Δεν μπορεί μια σοβαρή Κοινωνία να γκρεμίζει “τη χαρά και τα όνειρα” πέντε απόρων ανέργων που βρήκαν μια δουλειά επειδή μια Υπηρεσία δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις…

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Κοινωνική αναστάτωση δεν περιορίζεται στην αντιπαλότητα που ο Δήμος δημιούργησε μεταξύ Εθελοντών και νεοπροσληφθέτων αλλά και στα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν με την “αναβάθμιση των Κοινωνικών δομών” μέσω Προγραμμάτων, μερικά των οποίων είναι:

1.- Η ανάθεση σε ΜΚΟ των Αθηνών τη στιγμή που υπάρχουν παρόμοιες και στη Ναύπακτο! Μήπως υπήρξε εμπόδιο αυτό το 30% του Προγράμματος που είναι “άνευ δικαιολογητικών”;
2.- Δε θα μπορούσε ο Δήμος ή κάποια Υπηρεσία του να υλοποιήσει αυτό το Πρόγραμμα;
3.- Με ποια διαδικασία “ενοικιάσθηκε” το συγκεκριμένο οίκημα;
4.- Πόσα χρήματα θα στοιχίσει η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός των Γραφείων;
5.- Τι θα απογίνει ο όροφος στην Πολεοδομία που θα μείνει κενός;..  Ο Δήμος θα  εξακολουθήσει να καταβάλει το μίσθωμα; Και στο κάτω κάτω σε τι και από ποιους αυτό κρίθηκε ακατάλληλο για να στεγάσει τη νέα δομή των… δομών;…

Αυτά προς το παρόν….

Τελειώνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η τοπική “Κοινωνία” είναι μία, μικρή αλλά ενιαία και ΔΕΝ έχει κανένας το δικαίωμα να την αναστατώνει στο όνομά της για… δικούς του λόγους! 

Δεν αντιλέγουμε ότι το “Κοινωνικό πρόσωπο” των δομών του Δήμου Ναυπακτίας και ειδικά του “Παντοπωλείου” θα έπρεπε  πράγματι να αναβαθμιστεί για να υπηρετεί στο ακέραιο τους σκοπούς του και τους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας…   Όμως, κάθε ενέργεια των αρμοδίων να γίνεται με Διαφάνεια και με καθαρό λόγο ώστε ο κάθε ένας να ξέρει το ρόλο του για να αποφεύγονται φαινόμενα “Κοινωνικής αναστάτωσης” και προσωπικές αντιπαλότητες…

Εκτός και αν οι Αιρετοί μας φρονούν ότι μπορούν να εμπαίζουν τους δημότες, μέσω του “διαίρει και βασίλευε”, θεωρώντας τους εαυτούς των …   “Ανώτερα όντα”!