//«Πανικός» στη Βουλή της Αλβανίας

«Πανικός» στη Βουλή της Αλβανίας

Πρωτοφανές περιστατικό στο αλβανικό κοινοβούλιο, όταν ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλόκαπέταξε μπογιά στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο Παλόκα σηκώθηκε γρήγορα από τη θέση του και σημάδεψε τον Ράμα με μία σύριγγα που είχε μέσα μαύρη μπογιά. Η φρουρά της Βουλής παρενέβη άμεσα και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου ανάγκασε τον αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος να αποχωρήσει από την αίθουσα.
«Βγείτε έξω γιατί παραβιάσατε τους κανόνες του κοινοβουλίου. Μην με αναγκάζετε να διακόψω τη συνεδρίαση» είπε ο πρόεδρος. Παρόλα αυτά, η συνεδρίαση διεκόπη.

Τι προκάλεσε την οργή του Παλόκα

Αυτό που προκάλεσε την «έκρηξη» του Παλόκα ήταν ο χαρακτηρισμός «μικρό παιδί που δεν ξέρει τι λέει» του Έντι Ράμα για τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζί Μπάσα, σύμφωνα με το himara.gr.
Σε συζήτηση για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ο Μπάσα αρχικά χαιρέτησε την επικύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης, αλλά έπειτα μίλησε για μία σοβαρή κατάσταση στην Αλβανία. Ο Μπάσα επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να παραιτηθεί.
Λίγο μετά πήρε τον λόγο ο Έντι Ράμα που άρχισε την ομιλία του ως εξής: «Αγαπητέ μου φίλε, ο πρόεδρε του Μακεδονικού Κοινοβουλίου, ζητώ συγγνώμη γι’ αυτή την παραβίαση του κώδικα φιλοξενίας, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το παιδί που μόλις μίλησε όχι μόνο δε σκέφτεται αυτά που λέει αλλά πολύ απλά δεν ξέρει τι λέει. Για ακόμη μια φορά ζητώ συγνώμη».