//Απίστευτα που βγήκαν στο φως για τον Fidel Castro

Απίστευτα που βγήκαν στο φως για τον Fidel Castro

Mathilde Mercier

Απίστευτα πράγματα για τον Fidel Castro

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τον τρόπο που πήρε την εξουσία και την κρίση των πυραύλων, τι άνθρωπος ήταν τελικά ο Fidel Castro;

Ας ρίξουμε άπλετο φως σε μερικά απίστευτα πράγματα που αφορούν στον πατέρα της επανάστασης ο οποίος πέθανε σε ηλικία 90 ετών. 

Μια προσωπική περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων

Το 2006, παρόλο που ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ο μισθός του ήταν 40 δολ. το περιοδικό Forbes δημοσίευε ότι η περιουσία του υπολογίζετο περίπου στα 900 εκ. δολ. (σχεδόν όση και του Αλβέρτου του Μονακό). 

Σε ένα βιβλίο με τίτλο “Η κρυφή ζωή του Fidel Castro”, ένας υπάλληλος της προσωπικής του φρουράς, ο Juan Reinaldo Sánchez αποκάλυψε ότι ο Castro στην πραγματικότητα ζούσε μια πολυτελέστατη ζωή. Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Cayo Piedra, ένα νησί που βρίσκεται περίπου 15 χλμ. μακριά από τον κόλπο των Χοίρων και το οποίο βρισκόταν στη διάθεση του πατέρα της επανάστασης. Λέτε να αληθεύει αυτό;

Ο γυναικάς Fidel Castro

Η φήμη ότι ο Castro είχε κοιμηθεί με περισσότερες από 35.000 γυναίκες ακούγεται εδώ και αρκετά χρόνια. Ακόμη κι εάν θεωρήσουμε τον αριθμό αυτό υπερβολικό, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι του άρεσαν οι γυναίκες. Είχε άλλωστε αρκετά παιδιά εκτός γάμου. 

Δύο επίσημες σχέσεις: την Dalia Soto del Valle και την Mirta Díaz-Balart

Παρόλο που επισήμως η μόνη του συντροφιά ήταν ο λαός της Κούβας, ο Fidel Castro είχε εμφανιστεί ουκ ολίγες φορές στο πλευρό της Dalia Soto del Valle από τη δεκαετία του ’60.

Μαζί της έκανε πέντε παιδιά. Πριν από αυτή τη σχέση είχε παντρευτεί την Mirta Díaz-Balart με την οποία είχε ένα γιο, τον Fidel Angel, ο οποίος έγινε γνωστός ως « Fidelito».

Ένας πατέρας τόσο αυστηρός ώστε έδιωξε μακριά τα ίδια του τα παιδιά

Ο αδιάλλακτος πατέρας της κουβανικής επανάστασης δεν διέθετε προφανώς πατρικό φίλτρο. Στο σπίτι τα παιδιά και τα εγγόνια του του φέρονταν όπως οι στρατιώτες στον “Comandante”.

Μία από τις κόρες του Castro, η Alina Fernandez, έφυγε από την Κούβα το 1993 και εγκαταστάθηκε τελικώς στο Μαϊάμι γύρω στο 2000. Η Alina αντιτάχθηκε ανοικτά στον πατέρα της και στην πολιτική του. 

Μια από τις αδελφές του Fidel Castro συνεργαζόταν με την CIA

Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, η Juanita Castro, η μικρότερη αδελφή του Fidel Castro επαναστάτησε ενάντια στην μαρξιστική επανάσταση των αδελφών της και συνεργάστηκε με την CIA από το 1961 μέχρι το 1969.

Εγκατέλειψε την Κούβα στις 19 Ιουνίου του 1964 και εξορίστηκε στις ΗΠΑ. 

Silvino Àlvarez: ο σωσίας του Fidel Castro

Ο Comandante χρησιμοποίησε έναν σωσία το 1983, όταν αναγκάστηκε να νοσηλευθεί για μια γαστρορραγία από καρκίνο, και στη συνέχεια ξανά το 1992 λόγω υποτροπής. 

Με λίγο μακιγιάζ και ένα ψεύτικο μούσι, ο αντικαταστάτης του ηγέτη της Κούβας κατάφερε να πείσει ότι είναι ο Fidel Castro παρόλο που ήταν πιο κοντός.

Δωρητές αίματος σε μόνιμη διαθεσιμότητα

Η ομάδα αίματος του Fidel Castro ήταν από τις πιο σπάνιες: 0 ρέζους αρνητικό. Καθώς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και βρισκόταν πάντα υπό στενή παρακολούθηση, τον συνόδευαν μονίμως δύο άντρες με την ίδια ομάδα αίματος με εκείνον. 

Ο Fidel Castro αγαπούσε τους μακροσκελείς λόγους σπάζοντας παγκόσμια ρεκόρ

Το 1960 Κουβανός δικτάτορας έδωσε ένα λόγο στα Ηνωμένα Έθνη ο οποίος κράτησε 4 ώρες και 29 λεπτά, κάνοντας ρεκόρ Γκίνες. 

Το 1998, το επιχείρησε πάλι, αυτή τη φορά επί 7 ώρες και 15 λεπτά μπροστά σε 595 βουλευτές στην Κούβα. 

Τέρμα τα πούρα και τα Chivas

Τα πούρα και το Chivas ήταν το σήμα κατατεθέν του. Παρόλα αυτά στην πραγματικότητα είχε σταματήσει να καπνίζει από τη δεκαετία του ’80 και δεν είχε αγγίξει το Chivas Regal επί χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια συνόδευε το γεύμα του με λίγο κρασί από την Αλγερία. 

Η λακωνική αντίδραση του Trump στο θάνατο του Fidel Castro

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Fidel Castro, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έγραψε στο Twitter : « Ο Fidel Castro πέθανε! ». Οι αναγνώστες ακόμη δεν ξέρουν πώς να το ερμηνεύσουν…