//Αγγ. Σμπούκη: “Ο Δήμαρχος θέλει μόνο… Εργολάβους”!!

Αγγ. Σμπούκη: “Ο Δήμαρχος θέλει μόνο… Εργολάβους”!!

Σε μια τυχαία συνάντηση που είχαμε πριν λίγες μέρες με την τέως Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αγγελική Σμπούκη, διακρίναμε κάποια “πικρία” στα λόγια της όταν της ζητήσαμε να μας πει για τις “εντυπώσεις” της από το πέρασμά της στο Αξίωμα που προαναφέραμε!

Δεν θέλησε να πεί πολλά, αφήνοντας τα πολλά για το… Μέλλον! “Για μια άλλη φορά”, όπως είπε χαρακτηριστικά!

Βέβαια μας μίλησε αλλά μόνο για τις τελευταίες μέρες πριν αποχωρήσει, οι οποίες άλλαζαν τα προσωπικά της σχέδια για το Μέλλον της ΔΕΥΑΝ, την πρόσληψη προσωπικού και τους .. Εργολάβους!

Η Κυρία Σμπούκη, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες αλλά…. Αυτά που μας είπε έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα ! Αξιολογήστε την:

Λίγες μέρες πριν αποχωρήσω από την Προεδρία της ΔΕΥΑΝ, ήρθε από το υπουργείο εγκύκλιος με την οποία μπορούσαν όλες οι ΔΕΥΑ να προσλάβουν μέσω ΑΣΕΠ προσωπικό και εκλήθησαν να κάνουν αιτήσεις για τον αριθμό κ ιδιότητες υπαλλήλων που θέλουν να προσλάβουν .

Η ΔΕΥΑΝ έκανε Αίτηση ΜΟΝΟ για πρόσληψη ενός πολιτικού μηχανικού και τριών (3) εργατών -Υδραυλικών και ΟΧΙ για Οικονομολόγο και Χημικό που δεν έχει και έχει δώσει τις εργασίες τους σε Λογιστικό Γραφείο και Εργολάβο

Είναι αδιανόητο μια Δημοτική Επιχείρηση που διαχειρίζεστε εκατομμύρια ευρώ, να έχει παραδώσει το Ταμείο της στα χέρια εξωτερικού Συνεργάτη . Και το χειρότερο; Ο Έλεγχος ποιότητας του νερου να εξαρτάται από την Χημικό του Εργολάβου που προσπαθεί να καλύψει όλες τις ανάγκες της ΔΕΥΑΝ και ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ των πολιτών – καταναλωτών!

Η δικιά μου πρόταση σαν Προέδρου της Επιχείρησης ηταν να προσληφθούν 12 ατομα ολων των ειδικοτήτων! Ήθελα, με τον τρόπο αυτό, να καλυφθούν όλες οι αναγκες της ΔΕΥΑΝ και να σταματήσει να γίνετε η συνεργασία με τους εργολάβους που στοιχίζει 250.000 ευρω το χρόνο.

Να θυμίσω ότι την πρότασή μου αυτή, πριν ενα χρόνο, την είχαν ψηφίσει και οι κκ Κοτρωνιάς και Κούκουνας αλλά και ολο το δ.σ.. Τωρα όμως, που “άνοιξε” ο Διαγωνισμός τον πέταξαν στα… “σκουπίδια” και δηλώνουν ότι επιθυμούν να προσληφθούν, μόνο (4) τέσσερα άτομα.

Για τον λόγο αυτόν, επισκέφθηκα τον κ. Δήμαρχο και τον ενημέρωσα σχετικά!

Η Απάντησή του ήταν, μπορώ να πώ απότομη και… “σταράτη” και δεν σήκωνε συζήτηση! Μου είπε:

“Εγώ θέλω να συνεργαστώ με τους εργολάβους .. Τους έχω εμπιστοσύνη”!

Δεν μπορούσα πλέον να πω τίποτα παραπάνω και το μόνο που τον ρώτησα ήταν για το ποιοι θα έχουν την ευθύνη τις υπογραφής στα οικονομικά και των αναλύσεων νερού! Του τόνισα ότι θα πρέπει να το σκεφτεί… σοβαρά!

Τελειώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω για την εν γένει εντύπωση που αποκόμισα από την επίσκεψή μου στον κ. Δήμαρχο! Νομίζω πως δεν τον νοιάζει… τίποτα!

Αυτή είναι όλη η αλήθεια για την ΔΕΥΑΝ…

Πιστεύω ότι όσο καιρό ήμουνα Πρόεδρος, εργάστηκα με σύνεση και με θέληση να προσφέρω…. Το αν το πέτυχα ή όχι, το ξέρουν ή θα το διαπιστώσουν οι συνδημότες μου σύντομα!

Εγώ πάντως, αποχώρησα με το κεφάλι ψηλά και τη συνείδησή μου… πεντακάθαρη!

Αυτά ήταν ακριβώς τα λόγια της κας Σμπούκη

Φυσικά, ο καθένας μας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα! Γιατί…

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι φαίνεται σα να “φωνάζει” ο Δήμαρχος: Εργολάβοι ελάτε να… συνεργαστούμε και πάρτε… λεφτά για το καλό της Ναυπακτου!

Και άλλος να πει: Ίσως και αυτό να ήταν από πριν αναλάβει το σκεπτικό του και τώρα να το κάνει…. πράξη !

TAGS: