//Για διαφθορά κατηγορείται ο υπεύθυνος διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού στη Σικελία

Για διαφθορά κατηγορείται ο υπεύθυνος διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού στη Σικελία

Για διαφθορά και παράνομηανάθεση κρατικών εργολαβιών και προμηθειών κατηγορείται ο Αντονίνο Καντέλα, ο οποίος είχε οριστεί πριν από δυο μήνες ωςυπεύθυνος για την αντιμετώπιση της κρίσης που έφερε η επιδημίατου κορωνοϊού στη Σικελία. 

 Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Παλέρμο – που τον έθεσαν σε κατ’οίκον περιορισμό- ο Καντέλα ευθύνεται για παράνομη ανάθεση κρατικών εργολαβιών και προμηθειών, με δαπάνες του δημοσίου που άγγιξαν, με κατεπείγουσες διαδικασίες, σχεδόν τις 600.000ευρώ. Στο παρελθόν, ο Καντέλα είχε θεωρηθεί «ήρωας νομιμότητας» λόγω της διαφανούς διαχείρισης υπηρεσιών του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας στη Σικελία. 

 Τώρα όμως, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι εισαγγελείς αρμόδιοι για τις προκαταρκτικές έρευνες τον έθεσαν σε κατ’οίκον περιορισμό,καθώς φέρεται να συγκέντρωσε περίπου διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ από δωροδοκίες. «Η δημόσια υγεία είναι μια πολυκατοικία και εγώ παραμένω ο διαχειριστής της», φέρεται να είπε σε τηλεφωνική συνομιλία με συνεργάτη του, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai. 

   Πηγή: ΑΜΠΕ