//Τώρα “μάθανε τα νέα” για το Hotspot στο Αντίρριο; Όταν τα λέγαμε μας κατηγορούσαν!

Τώρα “μάθανε τα νέα” για το Hotspot στο Αντίρριο; Όταν τα λέγαμε μας κατηγορούσαν!

Τοπικό Site, “ανακάλυψε” την “Αποκάλυψη” μεγάλου Τηλεοπτικού Σταθμού και θέτει το ερώτημα: “Έρχονται Μετανάστες στο Αντίρριο;”

Και γράφει:

Αποκάλυψη από το κεντρικό δελτίο του ΣΤΑΡ με την Μάρα Ζαχαρέα για τους νέους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτούς και το Αντίρριο χωρίς όμως να γίνεται γνωστός ο τόπος που θα γίνει το κέντρο φιλοξενίας αναφέροντας γενικά σε χώρο με κοντέινερ. Αυτό που ακουγόταν ως φήμη σύμφωνα με το δελτίο του ΣΤΑΡ και το ρεπορτάζ του Γιάννη Ευσταθίου γίνεται πράξη με την Ναυπακτία να φαίνεται ότι αποκτά χώρο φιλοξενίας.

Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για το θέμα προς το δήμο Ναυπακτίας.

ΚΑΙ διερωτόμαστε :

Γιατί τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν είχαμε αναδείξει το θέμα και η τότε Δημοτική Αρχή μας αποκαλούσε σχεδόν “συκοφάντες” δεν παίρνανε θέση ώστε να προετοιμαστούμε ως Δήμος ή τουλάχιστον απλοί δημότες για κάθε ενδεχόμενο;

Που ήταν τότε οι Τοπικοί φορείς που “κόβονται” για την προάσπιση των συμφερόντων της περιοχής;

ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ που βλέπουμε κάποια δικαίωση του Ρεπορτάζ μας! ΌΧΙ! Και οι Αναγνώστες μας το γνωρίζουν πολύ καλά! Ξέρουν ότι γράφουμε, το γράφουμε με αποδείξεις και υπευθυνότητα και αποσκοπούμε να προφθάνουμε καταστάσεις!

Έτσι και τότε, το Σεπτέμβριο του 2016, γράψαμε για το Hotspot που προβλέπεται να δημιουργηθεί στο Αντίρριο αλλά και στο ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου! Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη χώρα! Τα υπουργικά Έγγραφα κυκλοφορούσαν και θα πρέπει να τα γνώριζαν στελέχη της δημ. αρχής Ναυπακτίας που πρόσκεινταν στο τότε Κυβερνών κόμμα !! Αλλά και όσοι δεν το γνώριζαν επίσημα, θα έπρεπε να διερωτηθούν, αφού διατείνονται ότι έχουν “πολιτική φλέβα” μέσα τους: “Πως και η Κυβέρνηση θυμήθηκε να δώσει χρήματα για επισκευή του ΞΕΝΙΑ εν μέσω Οικονομικής κρίσης; Όταν δεν δίνονταν χρήματα για πολύ σοβαρά θέματα καθημερινότητας;”

Ευχόμενοι όλα αυτά να είναι στην “νοσηρή” (όπως είχαν πει) φαντασία μας, ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ως είχε το Δημοσίευμά μας του Σεπτέμβρη του 2016 και ο καθένας Αναγνώστης ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

Αποτέλεσμα εικόνας για μετανάστες

Έτοιμο το HotSpot στο Αντίρριο… Ετοιμάζεται το ΞΕΝΙΑ στη Ναύπακτο…

Neo-AstroNafpaktos 2:40 μ.μ. ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Edit

Το εικονιζόμενο πρώην Εργοστάσιο Καλτσοβιομηχανίας ZIS ιδιοκτησίας, από κατάσχεση, της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται στη διασταύρωση Αντιρρίου, ανακαινίσθηκε τελευταία και είναι έτοιμο να δεχθεί … Πρόσφυγες!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει ήδη ενοικιαστεί για το σκοπό αυτό, από την ιδιοκτήτρια Τράπεζα…
Φυσικά, αυτό το γνωρίζουν μόνο λίγοι “μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού” από τους αιρετούς του Δήμου Ναυπακτίας και συγκεκριμένα οι πέριξ του Δημάρχου…  Αντιδήμαρχοι – Πρόεδροι!
Το σίγουρο επίσης είναι ότι η Σχετική Υπουργική Απόφαση, έχει υπογραφεί για τη στέγαση Προσφύγων στο πρώην εργοστασιακό οικοδόμημα…. Μας το διαβεβαίωσε άνθρωπος που το είδα και το διάβασε αν και “κρατείται μυστικό” αφού το έγγραφο έχει χαρακτήρα “Άκρως Απορρήτου” …
Μετά την διαβεβαίωση του φίλου της Εφημερίδας μας και την “δήλωση” του υπουργού κ. Παν. Κουρουμπλή, το μόνο που απομένει είναι, η Δημ. Αρχή Ναυπακτίας να “υποδεχθεί” τους Πρόσφυγες “συλλαμβάνοντας εξαπίνης” τους δημότες και ειδικά τους Αντιρριώτες αφού μέχρι σήμερα, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι διατείνονται περί του…  αντιθέτου!

Όπως είναι γνωστό, η Κυβέρνηση “χορήγησε” στο Δήμο Ναυπακτίας το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ για την επισκευή του … ΞΕΝΙΑ κλπ!
Είναι τυχαίο που δόθηκε αυτό το ποσό “σε χρόνους οικονομικά δύσκολους” για το ΞΕΝΙΑ κάτι που δεν είχε γίνει τόσα χρόνια;…

Και οι εργασίες στο ΞΕΝΙΑ συνεχίζονται με γοργό ρυθμό!
Λέτε να είναι τυχαίο ότι η αίθουσα της Τραπεζαρίας του Ξενοδοχείου είναι σχεδόν έτοιμη;
Με λιγα λόγια, ο επόμενος σταθμός αριθμού Προσφύγων “μας” μετά το Αντίρριο και το πρώην Εργοστάσιο Zis όπου θα είναι υπεράριθμοι, θα είναι το… ΞΕΝΙΑ… Και θα λειτουργήσει σύμφωνα με την επιθυμία του Δωροθέτη δηλαδή ως…. Ξενοδοχείο !
Ας φροντίσουμε λοιπόν, τα άνθη του κήπου μας καθένας, για να τα προσφέρουμε στην υποδοχή…..
Α… Και κάτι άλλο…..
Τώρα που υπάρχει το “χρήμα” ας τοποθετήσουν εκεί στο ΞΕΝΙΑ και μία μαρμαρόπλακα που θα αναφέρει τα ονόματα του Δημαρχεύοντος και των Αντιδημάρχων & Προέδρων του Δήμου Ναυπακτίας, ετσι ώστε οι επόμενες γενιές να τους… Ευγνωμονούν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Άλλα 12 «hot spots» σε όλη την Ελλάδα… Περιλαμβάνεται και η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ; (12-7-2016)

http://astronafpaktos-news.blogspot.com/2016/07/12-hot-spots.html

Άλλα 12 «hot spots» σε όλη την Ελλάδα… Περιλαμβάνεται και η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ;

alla-11-hot-spots-se-oli-tin-ellada-pou-dimiourgountai

Αλλους 12 χώρους φιλοξενίας ανά την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη σχεδιάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, για να απορροφήσει τις δεκάδες χιλιάδες των προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στην χώρα μετά το κλείσιμο των βόρειων συνόρων.

Οπως ανέφερε το TheToc η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει επισήμως τους χώρους μέχρι την τελευταία στιγμή αφού εκδηλώνονται αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι  αυτοδιοικητικοί παράγοντες εκφράζουν την δυσφορία τους για το γεγονός ότι η επιλογή των χώρων γίνεται ερήμην των Δήμων, κυρίως σε παλαιά στρατόπεδα ή σε ιδιωτικούς χώρους.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες τα νέα hotspots που ετοιμάζονται είναι τα ακόλουθα:

Αττική:

 • Στο Λαύριο θα προστεθεί τρίτος χώρος διαμονής, πέραν των δύο που ήδη λειτουργούν
 • Στον Ελαιώνα επεκτείνεται ο καταυλισμός ώστε να φιλοξενήσει ακόμη 500 άτομα

Βοιωτία:

 • Στα Οινόφυτα θα λειτουργήσει χώρος φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις παλαιού εργοστασίου που έχει εγκαταλειφθεί

Φθιώτιδα:

 • Εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες αναμένεται να διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει περί τους 400 πρόσφυγες
 • Ναύπακτος:
 • Στον χώρο του πάλαι ποτέ ξενοδοχείου  «Ξενία» στην περιοχή της παραλίας  «Γριμπόβου», άρχισαν οι εργασίες ανακατασκευής του ερειπωμένου ξενοδοχείου,για να μετατραπεί σε νέο  Hot Spot με χωρητικότητα άνω των 500 περίπου λαθροεποίκων ασιατικής και όχι μόνον καταγωγής!

Καρδίτσα:

 • Οι εγκαταστάσεις παλαιού στρατοπέδου θα μετατραπούν σε προσωρινό καταυλισμό

Πιερία:

 • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση του πρώην Ψυχιατρείου Πέτρας Ολύμπου

Ημαθία:

 • Στη Βέροια διαμορφώνεται σε κέντρο φιλοξενίας το πρώην στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου»
 • Στην Αλεξάνδρεια σχεδιάζεται εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο «722»

Θεσσαλονίκη:

 • Στα Λαγκαδίκια του Δήμου Λαγκαδά ήδη το στρατόπεδο μετατρέπεται σε χώρο εγκατάστασης μεταναστών.
 • Στη Βόλβη η κατασκήνωση του Δήμου στον Σταυρό θα αξιοποιηθεί ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας

Κρήτη:

 • Στο νησί σχεδιάζεται να δημιουργηθεί κέντρο για τα ασυνόδευτα παιδιά και ήδη οι συζητήσεις το Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τοπικούς φορείς βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο.
 • Εδώ στην Κρήτη δεν είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουν να εγκαταστήσουν τελικά τους λαθροεπισκέπτες,διότι οι κρητικοί είναι αποφασισμένοι και με τον πιο ακραίο τρόπο αν χρειαστεί να τους εμποδίσουν ή και να τους πετάξουν στη θάλασσα αν χρειαστεί …

 πηγή: CretanPatriot