//“Η εν πολλές αμαρτίες” Βρύση της Αγάπης

“Η εν πολλές αμαρτίες” Βρύση της Αγάπης

Χτυπάει το τηλέφωνό μου και πριν ρωτήσω ποιος είναι μου λέει, αντρική φωνή:

Μήπως ξέρετε αν του χρόνου ο Δήμος θα μοιράζει τα .. σύκα ή θα τα πουλάει; Με τόσες συκιές που έχουν φυτρώσει στη Βρύση της Αγάπης και τις αφήνουν, του χρόνου θα έχουμε μεγάλη παραγωγή! Μα δεν υπάρχει λίγο φιλότιμο εκεί στον Δήμο; Την είχαν εγκαταλείψει οι προηγούμενοι, το συνεχίζουν και οι “φρέσκοι”: Μια ιστορική Βρύση και την άφησαν εκεί βρώμικη; Οι οδοκαθαρίστριες περνάνε κάθε μέρα από εκεί και δεν στρίβουν ούτε το κεφάλι τους.. Αυτές δεν τις ελέγχει κανένας; Θα σας στείλω φωτό που περπατάνε στο δρόμο κρατώντας στο ένα χέρι το τσιγάρο και στο άλλο το κινητό και σπρώχνουν το καρότσι με την… κοιλιά!

— Άκου φίλε… Όλα αυτά τα έχουμε γράψει πολλές φορές… Απλά εκεί στο Δήμο έχουν φαίνεται άλλες… ασχολίες! Επιπλέον, δεν ξέρω αν έχεις ταξιδέψει αλλά, έχεις δει ή ακούσει να υπάρχει άλλη πιο βρώμικη Βρύση σε άλλη πόλη;

Και ο φίλος συνεχίζει: “Μπας και πάνε να παραχωρήσουν τον πέριξ της βρύσης χώρο, όπου υπάρχουν πεπαλαιωμένα αυτοκίνητα;… Να τον παραχωρήσουν τον χώρο με χρησικτησία σε κάποιον γείτονα;”

Τι να σου φίλε;

Εδώ, αντί να ανοίξουν τον δρόμο, δίπλα στη βρύση, τον λιθόστρωσαν για να εξασφαλιστεί άλλος που δεν θέλει να ανοιχτεί ο δρόμος για να μην του πάρουν …οικόπεδο!

Φυσικά και είναι άλλο αυτό! Αλλά….

Τι άλλο να πούμε για τη βρύση; Μια λέξει αρμόζει στους αρμόδιους:

Ντροπή….