//Δημοτικοί κίνδυνοι στα Κοιμητήρια

Δημοτικοί κίνδυνοι στα Κοιμητήρια

Επειδή αυτές τις μέρες των Εορτών είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που επισκέπτονται τα Κοιμητήρια να ανάψουν το καντήλι στους συγγενείς τους που έχουν “φύγει”, Αναγνώστης μας διαμαρτυρόμενος τους προειδοποιεί ότι κινδυνεύει αν όχι η ζωή τους, τουλάχιστον η “σωματική τους ακεραιότητα”!

Και ο Αναγνώστης μας διευκρινίζει:

“Πήγα στη Ναύπακτο και ανέβηκα στο Νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου να ανάψω το καντήλι των γονιών μου! Φυσούσε.. Όχι πολύ αλλά αρκετά για να ακούσω “πάνω από το κεφάλι μου” να τρίζουν κάτι ξερά κυπαρίσσια! Δεν το κρύβω πως .. φοβήθηκα και το έβαλα στα … πόδια! Ούτε τον σταυρό μου δεν πρόφτασα να κάνω! Φυσικά δεν έγινε τίποτα αλλά… Κάποιος άλλος συμπολίτης μας θα είναι ο… τυχερός!”

Και ο συμπολίτης μας, συνεχίζει: “Αναρωτιέμαι εάν ένα από τα πολλά ξερά κυπαρίσσια πέσει και καταστρέψει έναν μαρμάρινο τάφο, ποιος θα πληρώσει το… “μάρμαρο”! Εγώ προσωπικά θα κάνω Αγωγή στον Δήμο στο οποίο πληρώνω τα ανάλογα Τέλη… Το ίδιο θα κάνω και για τα μπρούτζινα που κλέβουνε οι.. Ρομά! Πιστεύω, όμως, ότι θα επέμβει ο κ. Εισαγγελέας και θα επέλθει η τάξης”!

Ευχαριστούμε τον φίλο Αναγνώστη που ανέδειξε και αυτός την κατάσταση που επικρατεί στα Νεκροταφεία της Ναυπάκτου!

Βέβαια για το θέμα των ξερών Κυπαρισσιών να τον πληροφορήσουμε ότι το έχουμε επανειλημμένα αναδείξει και μάλιστα με την προηγούμενη Δημοτική αρχή είχαμε έρθει σε “ρήξη” επειδή ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος μας διαβεβαίωνε “ΨΕΥΔΩΣ” ότι είχε κόψει και απομακρύνει τα… ξερά!

Φυσικά ούτε τα ξερά κυπαρίσσια είχανε κοπεί…. Ούτε τα σκουπίδια στους διαδρόμους των Τάφων είχαν μαζευτεί, όπως και τώρα!

Τα ειδοποιητήρια όμως για τα Τέλη Νεκροταφείου ο Δήμος Ναυπακτίας τα στέλνει ανελλιπώς ….

Ας πληρώσουμε τελικά εμείς τα… “κορόιδα” για να …. Δοξάσουμε τους… έξυπνους πριν η “τριανδρία” μας κάνει κατασχέσεις στους μισθούς ή τις… Συντάξεις!