//Τσελέντης για σεισμό στη Ναύπακτο: «Δύσκολη νύχτα για κατοίκους, δεν ανησυχούμε»

Τσελέντης για σεισμό στη Ναύπακτο: «Δύσκολη νύχτα για κατοίκους, δεν ανησυχούμε»

«Εγινε ένα μικρό ντόμινο μετά με εκατοντάδες μετασεισμούς. Το κακό είναι ότι τα ρήγματα βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα (Πάτρα, Ναύπακτο) κι αυτό προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους ειδικά τη νύχτα, που υπήρχε μεγάλη ανησυχία» είπε ο κ. Τσελέντης.

Ο Ακης Τσελέντης μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε τον κύριο κατά τα φαινόμενα σεισμό τα ξημερώματα στη Ναύπακτο και κράτησε σε αγωνία τους κατοίκους μέχρι το πρωί καθώς καταγράφηκαν εκατοντάδες μετασεισμοί, πολλοί εκ των οποίων έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν καθησυχαστικός, καθώς «το ίδιο είχε γίνει και πριν από 20 μέρες. Είναι πάρα πολλά τα ρήγματα στην περιοχή, αλλά δίνουν τέτοιους σεισμούς αυτών των μεγεθών. Εγινε ένα μικρό ντόμινο μετά με εκατοντάδες μετασεισμούς Το κακό είναι ότι τα ρήγματα βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα (Πάτρα, Ναύπακτο) κι αυτό προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους ειδικά τη νύχτα, που υπήρχε μεγάλη ανησυχία» τόνισε.

Ο κ. Τσελέντης πρόσθεσε πως: «Η μετασεισμική ακολουθία είναι ικανοποιητική. Τώρα που βλέπω μεγάλη πληθώρα μετασεισμών έχω ησυχάσει, αλλά δεν υπάρχει μετατόπιση των επικέντρων σε άλλες περιοχές. Δεν έχουμε μετατόπιση προς την περιοχή του ρήγματος του Αιγίου, των Αλκυονίδων, αλλά και ανατολικότερα, και δεν ανησυχούμε» κατέληξε.

Πηγή: ethnos.gr