//Σε επιφυλακή μονάδες του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα λόγω προσφυγικού

Σε επιφυλακή μονάδες του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα λόγω προσφυγικού

Στην ανάπτυξη Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), στα κύρια σημεία εισόδου των προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο, φαίνεται πως προχωρά τις τελευταίες ώρες ο Ελληνικός Στρατός, τη στιγμή που χιλιάδες από αυτούς εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το evros24.gr, τα οχήματα του Ε.Σ. είναι έτοιμα να συνδράμουν τις αστυνομικές δυνάμεις με μαζική ρίψη καπνογόνων ή – σε έκτακτες περιπτώσεις –  έναρξη προειδοποιητικών πυρών.

Τα οχήματα μπορούν να εκτοξεύσουν δακρυγόνα και καπνογόνα όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ρίψη τους γίνεται σε κοντινή απόσταση από τα οχήματα καθώς δημιουργούν ένα προπέτασμα καπνού, το οποίο δεν επιτρέπει να στοχοποιηθεί το όχημα στο πεδίο της μάχης.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς του Ε.Σ. συνιστά μια τυπική διαδικασία, η οποία προβλέπεται στο πλαίσιο εκτάκτων περιστατικών και αποτελεί πάγια τακτική για τις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και ειδικότερα για τις μονάδες προκάλυψης, που επιχειρούν κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθοριακής γραμμής.