//ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: “Όψη εγκατάλειψης παρουσιάζει το… Ίδρυμα – κατ’ ευφημισμό- “Φροντίδας Ηλικιωμένων”

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: “Όψη εγκατάλειψης παρουσιάζει το… Ίδρυμα – κατ’ ευφημισμό- “Φροντίδας Ηλικιωμένων”

Δεν έχει μείνει ηλικιωμένος εν ζωή από τότε που άρχισε να κατασκευάζεται το “ΞΥΚΕΙΟΝ- ΚΑΠΟΡΔΕΛΕΙΟΝ” ΙΔΡΥΜΑ στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου! Ακόμα και ο “Επιβλέπων” Αρχιτέκτονας – Μηχανικός Γιώργος Γ. Κολοβός, έχει φύγει! Λέτε γι’ αυτό έχει εγκαταλειφθεί το κτήριο;.. Επειδή δεν το … “επιβλέπουν” οι εναπομείναντες! Για μένα ας το καθυστερήσουν λίγα χρόνια που θα γεράσω κι εγω, αλλά… Μέχρι τότε τι γίνεται;.. Θα μας φάνε τα… ζούμπερα! Δές τε και μόνοι σας την κατάσταση που επικρατεί από τα αγριόχορτα και τις… καλαμιές! Και δεν είναι μόνο τα ζούμπερα… Λύκοι θα κατέβουν και αγριογούρουνα σε λίγο!… ”

Μας λέει Αναγνώστης κάτοικος της περιοχής Παλαιοπαναγιάς εκνευρισμένος μεν, διατηρώντας το χιούμορ του δε…

Το ότι δεν έχει το Ίδρυμα χρήματα να βάλει να καθαρίσουν τον περιβάλλοντα χώρο από τα χόρτα και τις καλαμιές… Δεν νομίζω ότι ευσταθεί ως δικαιολογία… Ας το ενοικιάσουν σε κάποιον Χριστιανό να το φυτέψει… “παραπούλια” και να ζήσει… Μεγάλο χωράφι είναι… Και το Ίδρυμα θα είχε και κάποιο εισόδημα! Εκτός και αν περιμένουν να εισπράξουν περισσότερα από τα…. καλάμια! Δεν λέω.. Έχουν καλή τιμή αλλά… Το Πάσχα… αργεί”!

Αρκετά το διακωμώδησε το θέμα και το .. θέαμα που πήγαμε , είδαμε, “θαυμάσαμε” και φωτογραφήσαμε ο συντοπίτης μας και καταγγέλλων! Φτάνει!

Εμείς δε θα μπούμε στην διαδικασία απόδοσης ούτε ευθυνών ούτε ανάλυσης της Ιστορίας του Ιδρύματος! “Ο κόσμος το έχει … τούμπανο”!

Απλά θα πούμε ότι αυτά “ντροπιάζουν’ τον τόπο και δείχνουν πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων και όχι μόνο του δ.σ. του Ιδρύματος αλλά και του Δήμου Ναυπακτίας που κάθε “τρείς και μία” προσλαμβάνει “εποχικό” προσωπικό!

Που το “απασχολεί’;

Που είναι η Υπηρεσία Πρασίνου;… Εκεί είναι βέβαια αλλά … από ότι μάθαμε “Δεν δουλεύει το μόνιμο προσωπικό” Οι εποχικοί θα .. δουλέψουν;! Ο κύριος Κοτσανάς που σαν αντιπολίτευση τα ψάχνει… Κάτι θα ξέρει… Ας τα πεί πριν τα πούμε εμείς….

Βέβαια μέσα στο Δήμο λειτουργεί και κάποια Επιτροπή που ακούει στο όνομα “Ποιότητα Ζωής”.. Και ρωτάμε : “Τι έχει προσφέρει μέχρι τώρα στον καταγγέλλοντα αλλά και στους άλλους συνδημότες μας ;.. Όχι στους Ρομά… Αυτοί έχουν προστασία με κουμπαριές και Γραφεία.. Ούτε “στους Περιπτεράδες” αν υπάρχουν ακόμα “Ανάπηροι πολέμου” που μεταφέρουν τα Περίπτερά τους σε … “καλύτερα… σημεία”!

Αυτά, είναι υποχρέωση του νέου Δημάρχου να τα ελέγξει… Και σαν Νομικός, γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει….

Οι δημότες και μεις δίνουμε μια εύλογο περίοδο… χάριτος!