//Μυτιλήνη: Εξαγριωμένοι κάτοικοι πέταξαν πράγματα αστυνομικών από ξενοδοχείο

Μυτιλήνη: Εξαγριωμένοι κάτοικοι πέταξαν πράγματα αστυνομικών από ξενοδοχείο

Συνεχίζεται η ένταση στη Μυτιλήνη, με κατοίκους να εισβάλλουν σε ξενοδοχείο που διαμένουν αστυνομικοί των ΜΑΤ την ώρα που εκείνοι έλειπαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν στα δωμάτιά τους πέταξαν τα πράγματα τους στο προαύλιο του ξενοδοχείου και έβαλαν φωτιά.

Νωρίτερα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από σκάγια στα επεισόδιαμεταξύ αστυνομικών και νησιωτών που αντιδρούν στην κατασκευή κλειστών κέντρων προσφύγων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί -δυο εκ των οποίων σοβαρά- κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή Καράβας στη Μυτιλήνη, την περιοχή που έχει επιταχθεί από την κυβέρνηση για την κατασκευή της νέας δομής προσφύγων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο έχουν τραυματιστεί 10 κάτοικοι. 

Δείτε τη φωτογραφία – ντοκουμέντο:

Στην περιοχή της Καράβας ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Η μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως έχουν καεί αυτοκίνητα πολιτών, με την ένταση να συνεχίζεται. 

Επεισόδια και στη Χίο 

Επεισόδια σημνειώθηκαν νωρίτερα και στη Χίο, όπου κάτοικοι του νησιού εισέβαλαν σε δύο ξενοδοχεία όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ. 

Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι «πολιόρκησαν» για λίγη ώρα το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μπήκαν στα δωμάτια των αστυνομικών.

Μάλιστα, άρχισαν να πετάνε τα πράγματά τους από τα μπαλκόνια.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μια σύλληψη και 18 προσαγωγές στη Χίο ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο, που αναζητείται από τις Αρχές.