//Μπακογιάννη: “Μουγγός” ο Γερμανός ΥΠΕΞ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Μπακογιάννη: “Μουγγός” ο Γερμανός ΥΠΕΞ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Παρέμβαση – προτροπή προς την ηγεσία του ΥΠΕΞ ώστε να ζητήσει εξηγήσεις από την Γερμανία για την ανοχή της στις επιθετικές δηλώσεις της Τουρκίας από την Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα στην Βουλή, παρουσία του Νίκου Δένδια.

Στην ομιλία της για το νομοσχέδιο επέκτασης στα 12 ν.μ της Αγιαλίτιδας  Ζώνης  προς τα δυτικά η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην στάση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάϊκο Μάας  όταν σε κοινή συνέντευξή τύπου με τον Μεβλουτ Τσαβούσογλου δεν σχολίασε την αναφορά του ΥΠΕΞ της Τουρκίας σε “προβοκάτσιες της Ελλάδας” και συνολικά την επιθετική ρητορική του.

Όπως ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη ο Χάϊκο Μάας  “θα πρέπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους . Δεν νοείται χώρας εκτός Ε.Ε να απειλεί χώρα εντός Ε.Ε και ο Υπουργός Εξωτερικών αυτής τη χώρας να μην απαντά”.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία σημειώνοντας πως “ποτέ οι επαφές και ο διάλογος με την Τουρκία δεν ήταν εύκολες. Εδώ και πολλά χρόνια θέτει θέμα αποστρατικοποίησης νησιών, εναέριου χώρου και το μειονοτικό. Τα θέτει όλα! Εμείς δεν θα απαντήσουμε σε αυτό το επίπεδο”.