//Λιμάνι Ναυπάκτου: “Τουριστικοί κάδοι” για δημοτικά… αναθέματα!

Λιμάνι Ναυπάκτου: “Τουριστικοί κάδοι” για δημοτικά… αναθέματα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στους κάδους απορριμμάτων που είναι τοποθετημένοι σε κεντρικά σημεία της, “κατ’ ευφημία” Τουριστικής πόλης μας!

Σε δύο σημεία όμως, η παρουσία τους είναι πολύ έντονη λόγω του μεγάλου αριθμού των κάδων, της επισκεψιμότητας του τοπίου από διερχόμενους και επισκέπτες και της συσσώρευσης πολλών απορριμμάτων καταστημάτων που παραμένουν εκεί κατά τις ημέρες των αργιών και τα Σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα την δυσοσμία!

Ένα παρόμοιο θέαμα σε ίδιο σκηνικό αντικρίσαμε σήμερα στο λιμάνι όπου υπήρξε (συχνό το φαινόμενο) πλήθος επισκεπτών και διερχομένων με τουριστικά πούλμαν.

Οι εικόνες είναι κατατοπιστικές και δείχνουν πως αντιλαμβάνονται διαχρονικά, οι δημοτικές αρχές την τουριστική προβολή της πόλης….

Το ίδιο θέαμα και η ίδια κατάσταση κυριαρχεί σε 2-3 ακόμα σημεία της Ναυπάκτου… Και σαν απλοί δημότες, ρωτάμε τον Κύριο Δήμαρχο και τον αρμόδιο της καθαριότητας Αντιδήμαρχο:

“Είναι τόσο δύσκολο σε αυτά τα σημεία να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων;… Είναι τόσα πολλά τα έξοδα που χρειάζονται για την κατασκευή και λειτουργία τους; Και επι πλέον, ας ελέγξουν τα έξοδα που επωμίσθηκε ο Δήμος και δημιούργησε η πρώην Υπηρεσία Καθαριότητας την τελευταία 5ετία και ας την … αξιολογήσουν! Αξίζει να παρουσιαστούν αρρώστιες στην πόλη από τα σκουπίδια; Υπάρχει τιμή στην Υγεία μας; “!

Σύμφωνα με μία δήλωση του Δημάρχου κ. Γκίζα σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, η κατασκευή “υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης, τα οποία προείπαμε, είναι απαραίτητα και αποτελούν προτεραιότητα τόσο για την δημοτική αρχή όσο και για τον ίδιο”!

Πιστεύουμε πως, η πραγματοποίηση αυτής της “προτεραιότητας” που έθεσε ο Κύριος Δήμαρχος θα αναδειχθεί σύντομα και είναι ευκαιρία με την αγορά των νέων Απορριμματοφόρων που ευαγγελίζεται αλλά στο δημ. Συμβούλιο δεν έκανε καμία αναφορά για υπογειοποίηση κάδων!

Δεν θέλουμε να γίνουμε αρνητικοί μάντεις στο θέμα αυτό αλλά αναλογιστείτε πόσο θα αλλάξει το τοπίο στη Ναύπακτο εάν τελικά τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι!

Εκτός των τουριστών και των διερχομένων, θα μπορούν και οι Δημότες να επισκεφτούν “άοσμα” την Αγία Παρασκευή και να πιούν ένα καφεδάκι, σαν άνθρωποι βρε αδερφέ, στο λιμάνι…

Ελπίζοντας θα περιμένουμε…..