//Ιταλία-Κόκκινη ζώνη: Απαγορεύονται επισκέψεις σε φίλους-συγγενείς

Ιταλία-Κόκκινη ζώνη: Απαγορεύονται επισκέψεις σε φίλους-συγγενείς

Νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού στην Ιταλία αποφάσισε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, απαγορεύοντας τις επισκέψεις σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, στις περιοχές που μετατρέπονται σε «κόκκινες».

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε η παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης από τη μια περιφέρεια στην άλλη μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πληροφορίες θέλουν οι επόμενες κινήσεις της νέας ιταλικής κυβέρνησης nα στοχεύσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας οικονομικής στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, αλλά και της προμήθειας εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Εμβολιασμός στην Ιταλία: Οι βιομήχανοι έτοιμοι να διαθέσουν τις μονάδες παραγωγής τους 
Εχθές Κυριακή (21/2) έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Κάρλο Μπονόμι, δήλωσε ότι «μπορούν να διατεθούν οι διάφοροι χώροι των βιομηχανιών, προς στήριξη του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού».

Ο Μπονόμι πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη πρόταση, παρουσιάσθηκε ήδη στην προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης», δηλαδή απευθείας στον νέο πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Εξήγησε επίσης, ότι «οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που μετέχουν στην Ιταλική Ένωση βιομηχάνων, είναι 5,5 εκατομμύρια, και κατά μέσο όρο, ο κάθε ένας στην οικογένειά του έχει τουλάχιστο άλλο ένα μέλος». Κάτι που σημαίνει ότι στις ιταλικές βιομηχανίες θα μπορούσαν να εμβολιαστούν πάνω από 12 εκατομμύρια εργαζόμενοι και συγγενικά τους πρόσωπα.

«Για τους εμβολιασμούς – όπως γίνεται και στο εξωτερικό – πρέπει να χρησιμοποιηθούν ήδη υπάρχουσες δομές, όπως εκθεσιακά κέντρα, αεροδρόμια και σιδηροδρομικοί σταθμοί» τόνισε τέλος ο επικεφαλής των ιταλών βιομηχάνων.