//“ΕΦΥΓΕ” ο Κώστα Καρακώστας

“ΕΦΥΓΕ” ο Κώστα Καρακώστας

Ο θάνατος του τέως αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα συγκλονίζει τη Ναύπακτο και όλη την Αιτωλοακαρνανία. Σε ηλικία 57 ετών έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Βαρύ είναι το πένθος στη Ναυπακτία και στον αυτοδιοικητικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας για τον θάνατο του Κώστα Καρακώστα.

Ο άτυχος άνδρας έφυγε απο τη ζωή  χάνοντας τη μάχη με τον κορωνοϊό. Νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ωστόσο η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, χθες διασωληνώθηκε και σήμερα συνέβη το μοιραίο. Αντιμετώπιζε και υποκείμενο νόσημα.

Ο Κώστας Καρακώστας γεννήθηκε το 1964 ήταν καθηγητής φυσικής, παντρεμένος με την Νικολίτσα Μούρτου και  πατέρας τεσσάρων αγοριών

Είχε χρόνια ενασχόληση με τα κοινά και ιδιαίτερα την αυτοδιοίκηση όντας υποψήφιος δήμαρχος με την Κίνηση Πολιτών το 2006 και το 2010, εξελέγη δυο φορές δημοτικός σύμβουλος και  διετέλεσε αντιδήμαρχος στη δημοτική αρχή Λουκόπουλου.

Είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. φοιτητικών και πολιτιστικών συλλόγων, επιτροπών ειρήνης και αντιπολεμικών κινημάτων. Επίσης μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Φροντιστών νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ναυπακτίας και της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν  επίσης μέλος της συντακτικής ομάδας που εξέδιδε την τοπική εφημερίδα ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.

Επρόκειτο για πρόσωπο που έχαιρε μεγάλη εκτίμησης και λειτουργούσε συνθετικά στο δημόσιο βίο. Η απώλεια του είναι μεγάλη για τη Ναυπακτία για την οποία αγωνίστηκε ανιδιοτελώς.