//ΔΛΤΝ: Καθαρισμός ακτών και… βουναλάκια!

ΔΛΤΝ: Καθαρισμός ακτών και… βουναλάκια!

Σε γενικό καθαρισμό των ρυακίων του Γριμπόβου και της παραλίας με μηχάνημα, προέβη το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου..

Ήταν μια δουλειά που θα έπρεπε να γίνει, ειδικά ο καθαρισμός των ρυακίων, από πολύ καιρό και οπωσδήποτε, πριν τον Οκτώβριο που είναι η Επέτειος της Ναυμαχίας και η Εμποροπανήγυρη που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο!

Για φέτος, υπάρχει μια δικαιολογία επειδή υπήρχε η ανάληψη καθηκόντων του νέου Προέδρου κ. Σπύρου Τσέλιου (της Παράταξης Μπουλέ) και του νέου δ.σ. του ΔΛΤΝ!

Μάλιστα, έγινε και ίσιωμα της ακτής με ειδικό μηχάνημα το οποίο τα άλλα χρόνια και με «τυμπανοκρουσίες» πραγματοποιούταν στις αρχές καλοκαιριού αφού ως γνωστό, το χειμώνα με τον κυματισμό της θάλασσας έρχονται στην ακτή φερτά αντικείμενα και πέτρες!

Για τον λόγο αυτό, η παρουσία του μηχανήματος στην ακτή, ξένισε αρκετούς συντοπίτες που εκφράστηκαν με διάφορα σχόλια!

Για το μόνο λόγο για τον οποίο ίσως οι διάφοροι ντόπιοι σχολιαστές να είχαν δίκαιο ήταν η που παρέμεινα στην ακτή «βουναλάκια» από τα φερτά και πέτρες που συγκέντρωσε το μηχάνημα ! Πολλοί μίλησαν για την έλλειψη φορτηγών του Δήμου τα οποία ίσως έχουν παραχωρηθεί προς εξυπηρέτηση διαφόρων Εργολάβων!

Κάποιοι το συνδύασαν επι πλέον, με το να ανατεθεί η εργασία απομάκρυνσης των συγκεντρωμένων σε βουναλάκια υλικών της θάλασσας σε… Εργολάβο και μάλιστα με τα φορτηγά του Δήμου!

Ωστόσο γεγονός είναι ότι η παραλία του Γριμπόβου και τα ρυάκια, παρουσιάζουν τώρα μια όμορφη εικόνα και θα είναι πιο ευχάριστο να επαναλαμβάνεται ο καθαρισμός των ρυακίων πιο τακτικά και σε τακτά χρονικά περιθώρια….

Θα λέγαμε πως η νέα Διοίκηση του ΔΛΤΝ ξεκίνησε πολύ σωστά την θητεία της αφού πρέπει να συνεργάστηκε και με την Υπηρεσία καθαριότητας, αλλά θα πούμε περισσότερα όταν θα δούμε και άλλες τέτοιες ενέργειές της όπως για παράδειγμα την περιποίηση των πλατανιών που έχουν αρρωστήσει και την παραβατικότητα των παραλιακών καταστημάτων!

Ίδωμεν