//ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΩΝ …. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΩΝ …. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ

Κατόπιν των ενεργειών, στις οποίες προέβη ο Δήμος σε συνεργασία με το ειδικό κλιμάκιο του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών ΟιΟΙκοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων (Ι.Μ.Δ.Ο. & Τ.Δ.Π.) και του Δασαρχείου Ναυπάκτου, από τη στιγμή που ενεντοπίστηκε το κρούσμα της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους σε άτομο πλατάνου στην παραλία Ψανής, ανακοινώνουμε ότι:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ

1.        ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ

2.        Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (φώτα, κτλ.)

3.        Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ-ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ για πάσης φύσεως χωματουργικές εργασίες σε θέσεις που φύονται πλατάνια

4.        Η ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

5.         Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΦΥΤΕΥΣΗ ΠΛΑΤΑΝΩΝ

Η Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου είναι θανατηφόρος και νεκρώνει τα δέντρα οποιουδήποτε μεγέθους και ηλικίας, δεν υυυπάρχει φάρμακο ή ίαση της ασθένειας.

ΔεΔεδομένου ότι η διασπορά του μύκητα γίνεται με ανθρώπινες παρεμβάσεις πρέπει να επιδειχθεί στο εξής, από το σύνολο των δημοτών και ιδιΙδιαίτερα τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε σημεία που φύονται πλατάνια, προσοχή και υπευθυνότητα με στόχο τη διάσωση τοτου φυσικού μας πλούτου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και σας τονίζουμε ότι στα πλατάνια επεμβαίνουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες.

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ

που ήταν ο Δήμος και το Δ.Λ.Τ.;

ΣΣΧΕΤΙΚΑ:   “Καλορίζικος” Κυρ-Αντώνη ο νέος φωτισμός στα…  πλατάνια https://neo-astronafpaktos.blogspot.com/2017/08/blog-post_78.html